O NAMA

Osnovni podaci  
Naziv: MKD ZDRAVO d.o.o. Banja Luka
Adresa: Bul. v.Stepe Stepanovića 175-B, Banja Luka 78000, Bosna i Hercegovina
Poslovni status: Mikrokreditna organizacija
Matični broj: 1951211
Poreski broj – JIB: 4400968170000
Dozvola za rad broj: 03-733-3/2007 od 26.07.2007 Agencija za bankarstvo RS
Sudski registar broj: 3-11-00 Osnovni sud u Banjoj Luci
Telefon: + 387 51 238 000
Fax: + 387 51 238 001
e-mail: info@zdravo.org
Regionalne kancelarije: Banja Luka – glavna kancelarija 051 238 000
Derventa, T.C. “Milenijum” 053 311 990
Gradiška, Ul. Vidovdanska br. 1. 051 825 160
Novi Grad, Ul. Njegoševa b.b. 052 720 800
Upravni odbor: Dr Radmila Bojanić
Branko Savić
Zoran Aničić
Ljubica Milićević
Željka Kremenović
Odbor za reviziju: Saša Radetić
Ljiljana Stanarević
Radenko Kuprešak
Direktor: Jelica Galić

Misija

MKD ZDRAVO je mikrokreditna organizacija koja finansijski podržava potrebe svojih klijenata za raznim oblicima kratkoročnog i dugoročnog kreditiranja, podstiče razvoj i realizaciju poslovnih ideja pojedinaca i grupa kroz široki spektar kreditnih proizvoda namijenjenih stanovništvu i privredi, zaposlenim i nezaposlenim licima, te doprinosi poboljšanju uslova za život u svim područjima naše zemlje.

Vizija

Naši klijenti kao dio stabilnog socio-ekonomskog društva.

Istorijat

MKD ZDRAVO je mikrokreditna organizacija sa dugom i uspješnom tradicijom. Naš odnos sa klijentima se uvijek zasnivao na uzajamnom povjerenju, razumijevanju i bliskosti. Svoje prve korake u mikrokreditiranju napravili smo 1997. godine, vođeni željom da pomognemo ljudima u saniranju posljedica rata. Prvi mikrokrediti su plasirani u septembru iste godine, u Banjaluci, Prijedoru, Doboju, Derventi i Bosanskom Brodu. Naučili smo tada prve lekcije o mikrokreditiranju koje nam danas mnogo znače.

MKD ZDRAVO je jedna od prvih mikrokreditnih organizacija u BiH koja je 2001. godine dobila dozvolu za rad od nadležnog Ministarstva finansija, a potom se 11.12.2001. godine upisala u registar Osnovnog suda u Banjaluci, u skladu sa Zakonom o mikrokreditnim organizacijama iz 2001. godine.

U smislu našeg profesionalnog i organizacionog razvoja, važna je 2002. godina. Te godine smo stupili u saradnju sa međunarodnom humanitarnom organizacijom i našim sadašnjim strateškim partnerom – IOCC (International Orthodox Christian Charities USA) u težnji da zajedno doprinesemo izgradnji stabilnog socio – ekonomskog društva u našoj zemlji. U našoj zajedničkoj želji i velikim zalaganjem u tome smo uspjeli, koliko su mogućnosti dozvoljavale. Danas radimo sa velikim brojem klijenata, a povjerenje, razumijevanje i međusobno poštovanje uz uvažavanje zakona, najbolji su temelj za naš rad danas i u budućnosti.

Ciljevi

Postati jaka mikrokreditna organizacija koja razumije i otvoreno podržava potrebe ljudi i društva u cjelini.

Svojim djelovanjem povećati porodične prihode i stvoriti uslove za samozapošljavanje.

Kreditna sredstva učiniti dostupnim pojedincima koji nisu u mogućnosti da dobiju kredit u banci

 

Ciljna grupa

Naši klijenti su lica koja obavljaju poslove iz oblasti proizvodnje, poljoprivrede, usluga, zanatstva, trgovine, turizma… Mikrokrediti su dostupni poljoprivrednicima, malim i srednjim preduzećima, trgovcima i drugim preduzetnicima, ali i studentima za školovanje, radnicima za stručno usavršavanje, kao i svim drugim licima za realizaciju raznih potreba s ciljem unapređenja i poboljšanja života.

Translate »